En als dan vorige reacties vanaf daar terug gelezen worden dan zien mensen ook dat het allemaal niet slecht/beledigend bedoeld is.
Er zijn binnen elk ras verantwoordelijke en onverantwoordelijke bazen en het lijkt mij dat er op dit hondenforum geen onverantwoordelijke bazen zitten dus niemand hoeft zich aangevallen te voelen door Wilma of door mij...
Ps. Sorry had je eerdere reactie hierop even gemist. Waren opeens best veel reacties hier. Zag hem net pas.
Wij zijn ook "normale" mensen, tenminste zien we er niet normaal uit?
Ik zal echter altijd een Dogo hebben, zolang ik kan, met of zonder dwaze regels. Het is mijn ras, ze zijn mijn kameraden, mijn engelen, ik houd van ze.
Dus misschien best even nuanceren : wie is normaal, wie niet... ieder heeft zijn eigen reden om een bepaald ras te kiezen.
Ik heb ze gekozen omdat ik van zelfstandige honden houd, honden die niet erg afhankelijk zijn van de baas, die niet "slijmen", ook honden die zich niet laten "doen", niet ondergaan maar toch oooooh zoooo lief en vriendelijk zijn.
Als je ff alles voor die quote terug leest dan snap je wat ik met de niet normale mensen bedoel. Dit was namelijk t einde van een 'gesprekje' in dit topic.
Ik heb niks tegen mensen met 'risico' honden hoor en veroordeel ze niet.
Edit:
Ik snap dat die ene quote die nu vaker rond gaat overkomt alsof ik alle 'risico honden baasjes' zie als 'niet normale mensen'... maar dat is zeker niet zo. Dit ging over de groep extreme bazen die de honden als statussymbool zien. Die niet weten hoe zn hond in elkaar zit. Maar ermee op straat hangen om stoer te zijn...
Ik ben niet zn staffordachtige hater die alle bazen en honden over 1 kam scheert en al vanaf 100 meter afstand gilt hoe gevaarlijk je hond is.
Zo een verhaal raakt ons de verantwoordelijke staffordeigenaren ook heel erg diep.
Afschuwelijk gewoon als je dat meemaakt.
Begrijp je angst dat zou ik ook hebben na zo een ervaring en als mijn hond het slachtoffer zou zijn geweest.
Wij zijn niet verantwoordelijk maar vinden het net zo erg als niet staffordeigenaren dat zulke incidenten gebeuren en betreuren dit ten zeerste.
Maar daarvoor kan niet mijn hond gestraft worden,die heeft niks gedaan.
Als 1 blanke man iemand verkracht zijn toch ook niet alle blanke mannen verkrachters.
Ze mag wel naast mij komen wonen dan... (Die mevrouw)
Van dit soort dingen snap ik het probleem niet helemaal. De hond zat achter een hek waar een kind doorheen is gekropen. Die moest dus de tuin uit, het pad over en moeilijk doen bij de achterbuurvrouw. Toen was het 6. Hadden die ouders niet net zoveel moeite kunnen steken in het opletten op hun kind als dat ze nu doen in het naar buiten gaan met 3 man sterk? Of even kunnen leren dat je niet inbreekt in andermans tuin?
De hond reageerde buiten proporties maar is direct afgemaakt. Ondanks dat ie op eigen grond achter een hek zat. De nieuwe hond zit nog steeds achter een hek en wordt met dubbele riem en korf uitgelaten. Nou nou, wat onveilig.
Ongelukken gebeuren. Dit is echt dubbele pech. Een onbewaakt onopgevoed kind en onbewaakte, debiele hond. Hond is dood... Meer kan die vrouw toch ook niet doen?
Tja.. ik wil het niet zeggen.. maar in sommige culturen gaat men anders met kinderen, honden en klachten om. Dat zal zeker meespelen in dit verhaal.
Vind ik ook.
Buiten dat kun je voor een ander soort hond kiezen als je niet zonder hond wil leven.
Keuze genoeg.
Ik ga toch niet n ras kiezen dat goed bij mn buurmeisje past omdat zij bang is?
De dader is dood. De nieuwe hond heeft niks gedaan.
Ik vind het ontzettend vies van de rechter. Dat dit zo mag sta ik van te kijken.
Even offtopic, sorry
Sorry maar dit verhaal steekt iets anders in elkaar.
De hond heeft haar gegrepen op een binnen tuin die afgeschermd was met een hek. De ondeste woningen grenzen met hun tuin aan deze binnentuin. Dus of dit meisje nu via het hek of via een tuin van een onderste woning in die binnen tuin was gekomen had niet uitgemaakt.
http://www.ad.nl/amsterdam/pitbull-charly-bijt-liana-6-uit-syrie-in-gezicht~aa03284b/
Ik heb dit verhaal gevolg en heb ook ergens gelezen dat deze hond uit het asiel kwam, dat de eigenaar deze hond maar enkele dagen had en dat het asiel had gezegd deze hond niet met kleine kinderen te laten ivm agressie.
http://www.at5.nl/artikelen/159010/hond_die_meisje_in_gezicht_beet_heeft_justitieel_verleden
Waarom ze dan toch de hond buiten haar eigen tuin in een gezamenlijke binnen tuin heeft los laten lopen vind ik dus heel onverantwoordelijk. Ik snap hier dus de ouders wel...
Oh dat is ook vreemd dat hetzelfde nieuwsmedium hier twee keer anders over bericht. Ik dacht dat dit niet dezelfde was als die ander
Monique, ben ik absoluut met je eens. Ik hou van alle honden, ook van Staffords. Het is oneerlijk ten opzichte van honden en baasjes, die het goed doen. Er zijn op dit moment veel Polen en Slowaken in mijn woonplaats, die deze honden op bovenwoningen houden, die totaal niet weten, hoe om te gaan met deze dieren. De Pool waarvan de Stafford een paar weken geleden over de afrastering van een hondenuitrenveld ontsnapte en achter Romeo aanging, stond te bellen, zag pas dat zijn hond iets van plan was, toen hij over de afrastering sprong. Ik schrok me kapot.Toen we Romeo en Tyson uit elkaar hadden, heb ik in het Engels met de baas gesproken, onze jongens aangelijnd en op gepaste afstand rustig laten worden. Dat kostte mij veel moeite, moet ik zeggen, maar het lukte om ze beide rustig te krijgen en wij zo uit elkaar konden gaan. Tyson is een prachtige Stafford. Absoluut!
Muilkorf maar besteld, deze is het geworden, hopelijk lost het het probleem van de loslopers op....:
Goeie! Had er gisteren weer drie aan Beer vast geplakt zitten (Beer aan een tuig, halsband en een dikke leren riem)
Ben benieuwd of Beer zijn kromme hoofd daar in past
moet lukken
Ff prakken maar moet goed komen als ik het zo zie.
De grooste moordernaar is nog altijd de mens.
Als ze dezelfde maatregelen maar toepassen op ons,vanaf morgen iedereen met een dwangbuis op straat!!
Heb bericht gekregen van de raad van beheer..wat hun er van vinden....
Vertel
Heb vandaag de mail ontvangen...zit nu op de ipad, als ik het hier naar toe haal, zitten er geen spaties tussen....ik ga even de laptop aansluiten en copieerd het....
Ooooo dat gaat niet, haha, lekker gaotisch van me, op de ipad heb ik een ander email adres, dan copieer ik het gewoon hier naar toe, moment, ik zal het in delen copieren dat is dan makkelijker te lezen.
Beste Raad vanbeheer abonnee, De afgelopen dagen is er veel onrust geweest over het door de Raad voor Dierenaangelegenheden (RDA) gepubliceerde rapport ‘Hondenbeten aan de Kaak gesteld’. De Raad van Beheer heeft de nodige kanttekeningen bij de adviezen in de zienswijze. Wij hebben inmiddels gereageerd richting de RDA, de staatsecretaris en het Ministerie van Economische Zaken. Onze brief, onze inhoudelijke reactie en de rapportage kunt u hier lezen. Wij vonden het van belang om dit belangrijke item met u te delen als Raadar abonnee. Wij vertrouwen erop u hiermee van dienst te zijn. Met vriendelijke groeten, Ingeborg de Wolf & Rony Doedijns | Directie
Komt nog meer hoor.
Met belangstelling hebben wij de zienswijze "Hondenbeten aan de Kaak gesteld" gelezen. De zienswijze heeft bij ons tal van vragen opgeroepen. Zo missen wij een duidelijk antwoord op de door de staatssecretaris gestelde vraag om preventieve maatregelen die door gemeenten genomen kunnen worden. De Raad van Beheer is voorstander van een palet aan preventieve maatregelen waarmee in een vroeg stadium bijgestuurd of ingegrepen kan worden; voorkomen is immers beter dan genezen. Daarnaast delen wij uw visie en de aanbevelingen die u doet op een aantal punten niet. Ook binnen de georganiseerde kynologie, bij gedragsdeskundigen en overige belanghebbenden worden de nodige kanttekeningen geplaatst bij de adviezen in de zienswijze. In de bijlage bij deze brief hebben we onze bevindingen nader uitgewerkt.......... cc: Staatssecretaris van Economische Zaken, de heer M. van Dam Ministerie van Economische Zaken - Directie Dierlijke Agroketens en Dierenwelzijn, de heren Kool, Van Dongen en Bours Alle verenigingen die lid zijn van de Raad van Beheer
Op 30 juni 2016 heeft de staatssecretaris de Raad voor Dierenaangelegenheden (RDA) gevraagd een zienswijze op te stellen over houderijvoorschriften waarmee maatschappelijk ongewenst gedrag van honden kan worden voorkomen. Daarbij lag de focus met name op het verlagen van het aantal (ernstige) bijtincidenten. De RDA heeft haar zienswijze “Hondenbeten aan de kaak gesteld” op 21 februari jl. gepubliceerd....... Vanuit de kynologie zijn er veel reacties vanuit de diverse geledingen van de kynologie op de zienswijze binnengekomen. Duidelijk is dat de zienswijze voor veel commotie en onrust binnen de georganiseerde kynologie gezorgd heeft...... Allereerst merkt de Raad van Beheer op hij in de zienswijze van de RDA een duidelijk antwoord op de door de staatssecretaris gestelde vraag om preventieve maatregelen die door gemeenten genomen kunnen worden mist. De Raad van Beheer is voorstander van een palet aan preventieve maatregelen waarmee in een vroeg stadium bijgestuurd of ingegrepen kan worden; voorkomen is immers beter dan genezen.
De RDA stelt dat adequate gegevens over omvang, oorzaak en context ontbreken, maar dat desondanks er voldoende aanleiding is om preventieve maatregelen te adviseren en hierin onderscheid te maken tussen hondenrassen. De Raad van Beheer vindt dit opmerkelijk omdat hiermee het nemen van preventieve maatregelen meer politiek, maatschappelijk en/of media gedreven is dan dat dit ondersteund wordt door feiten. Desalniettemin is de Raad van Beheer voorstander van het stimuleren van sociaal gedrag bij honden, passend binnen de Nederlandse maatschappij, en het inperken van dat wat als maatschappelijk ongewenst gedrag gezien wordt.... De door de RDA voorgestelde maatregelen hebben betrekking op zowel de eigenaar, de hond als de context waarbinnen bijtincidenten kunnen plaatsvinden. De Raad van Beheer onderschrijft dit uitgangspunt.
De RDA stelt dat de verantwoordelijkheid bij de eigenaar of houder van de hond ligt omdat hij degene is die kiest voor een bepaald ras of type, hem opvoedt en keuzes maakt voor wat betreft de houderij. De hond is vanwege zijn genetische herkomst erfelijk bestemd tot een bepaalde bouw en gedrag. Daarnaast doet de hond ervaringen op en speelt de context waarin de hond gebracht wordt een rol. Al deze aspecten hebben invloed op het feit of een hond zal bijten.
Dank je wel, wat ik gekregen heb is wat uitgebreiden maar komt op het zelfde neer, een ellenlange mail, jij bedankt, voor anderen is de link goed te bevatten....
Beste Raadar abonnee, De afgelopen dagen is er veel onrust geweest over het door de Raad voor Dierenaangelegenheden (RDA) gepubliceerde rapport ‘Hondenbeten aan de Kaak gesteld’. De Raad van Beheer heeft de nodige kanttekeningen bij de adviezen in de zienswijze. Wij hebben inmiddels gereageerd richting de RDA, de staatsecretaris en het Ministerie van Economische Zaken. Onze brief, onze inhoudelijke reactie en de rapportage kunt u hier lezen. Wij vonden het van belang om dit belangrijke item met u te delen als Raadar abonnee. Wij vertrouwen erop u hiermee van dienst te zijn. Met vriendelijke groeten, Ingeborg de Wolf & Rony Doedijns | Directie........ ..het laatste stukje.....reactie staat in de link van jou, de rest staat in de mail, maar het is een lange mail, en ik hoop dat het voor jullie ook zo duidelijk is......
Zoek je iets op de HondenPage ? Vul dan hier jouw zoekwoorden in ?